понеділок, 11 травня 2020 р.

7 клас Урок 33

Тема уроку: "Повторення" (Інтернет речей)

Інтернет речей (Internet of things - IoT) не є чимсь новим: високотехнологічні компанії та експерти обговорюють ідею вже протягом багатьох десятиліть, і перший підключений до Інтернету тостер був представлений на конференції ще в 1989 році. За своєю суттю, IoT простий: мова йде про підключення пристроїв через Інтернет, дозволяючи їм спілкуватися з нами, додатками і один з одним.
Популярним прикладом, якщо незрозуміло, є смарт-холодильник: як відносно того, щоб ваш холодильник міг сказати, що немає молока, відправивши вам повідомлення, що в його промоніторених внутрішніх камерах не залишилося нічого, або що на коробці, яка лежить в ньому, вже підійшла дата використання?
IoT, однак, ширший, ніж  розумні будинки і підключені пристрої. Він масштабується до інтелектуальних міст - підключаючи світлофори через відстеження трафіка, або смарт-контейнери, які сигналізують, коли вони повинні бути очищені - і промисловості, з підключених до всього датчиків, від відстеження посилок до моніторингу сільськогосподарських угідь.
Чому це важливо? Всі ці дані і автоматизоване їх використання є більш ефективним, а це означає, що ми будемо споживати менше енергії.
IoT важливий тому, що об'єкт, який може представити себе в цифровому вигляді, стає щось більшим, ніж об'єкт сам по собі. В той же час, Інтернет речей є складною концепцією, щоб визначити її точно. IoT описує світ, де все, що завгодно, може бути підключене і спілкуватися в інтелігентній манері. Іншими словами, з Інтернетом речей фізичний світ стає однією великою інформаційною системою.
IoT все більш і більш стає темою розмови як на робочому місці, так і за його межами. Це концепція, яка має потенціал, щоб впливати не тільки на те, як ми живемо, а й на те, як ми працюємо. Але що саме є "Інтернет речей" і який вплив він матиме на нас, якщо такий є?
Давайте почнемо з розуміння кількох речей.
Широкосмуговий Інтернет стає все більш широко доступним, вартість підключення знижується, все більше пристроїв створюються з можливостями Wi-Fi і датчиками, вбудованим в них, витрати на технології зменшуються, і розумний телефон стрімко проникає всюди. 



Фотозвіт роботи надсилайте в приватні повідомленя

Немає коментарів:

Дописати коментар