вівторок, 17 листопада 2020 р.

4 клас Урок 10

 Тема уроку. Абзаци, посилання, заголовки, зміст

З чого складається будь-який текстовий документ? 

(символ, слово, словосполучення, речення, абзац, текст). 

Що таке заголовок тексту?

Заголовок – це назва твору або окремих його частин. Його зазвичай розміщують по центру, використовують для цього кнопки  

Як ви знаєте, текст зазвичай поділяється на абзаци. Абзацом називають частину тексту, що складається з одного чи кількох речень, пов’язаних за змістом. Перший рядок абзацу часто має абзацний відступ. Тому текст, поділений на абзаци, читати набагато зручніше. Під час роботи з текстовим документом на комп’ютері абзаци відокремлюються за допомогою клавіші Enter, а об’єднуються — за допомогою клавіш Delete і Backspace.

Абзац має такі властивості, як вирівнювання, міжрядковий інтервал (відстань між рядками абзацу), відступи (відстань зліва й справа до абзацу), відступи перед ним і після нього, тощо.

Відступи абзацу зручно встановлювати за допомогою горизонтальної лінійки з маркерами.  Також форматувати абзаци можна через ПКМ -- абзац.

Ми розглядали гіперпосилання. Пригадайте. 

Посилання виконує схожі дії – переносить нас або на інші документи, або сторінки, або конкретне місце в документі. Щоб створити посилання, потрібно виділити потрібне слово чи картинку, натиснути ПКМ, обрати гіперссилка, у вікні, що зявиться обрати потрібне.  Розглянути стилі (заголовок), щоб перейти в потрібне місце в документі. Розглянути посилання на інші документи та сторінки в Інтернеті.

Зміст – це перелік розділів, підрозділів та вміщеного в них тексту із вказівками сторінки пошуку матеріалу за заголовком. Погляньте у підручнику.

Перегляньте презентацію до уроку


Випишіть слова, які відповідають темі уроку




Немає коментарів:

Дописати коментар