середа, 13 січня 2021 р.

11 клас 16 урок


Тема уроку. Використання списків для моделювання зв’язків.


Створюючи форми, ви мали помітити, що на них можна роз­міщувати не менше двох десятків різноманітних елементів керування. Однак ви працювали лише з трьома: текстовим полем, написом і календарем. У цьому розділі ми опишемо, як використовувати Ще  важливий елемент поля зі спис­ками. Поля застосовують переважно для введення інформації про зв’язки між записами.

Матеріали для роботи:

  • Основи баз даних: Навч. посіб. / І.О.Завадський. - К.: Видавець І.О. Завадський, 2013.


Висновки.

  • Розкривні списки у формах створюють для введення зна­чень зовнішніх ключів. Елементами розкривного списку є значення первинного ключа тієї таблиці, на яку посилаєть­ся зовнішній ключ і, можливо, ще деяких її полів.

 Завдання для самостійного виконання.


  1. У базі даних школи створіть форму для введення даних у таблицю Директори, а на ній — розкривний список для вибору директора серед учителів. Зробіть так, щоб у спис­ку відображалося тільки прізвище та ім’я учителя.
  2. Для баз даних, створених у завданні для самостійного ви­конання з попереднього розділу, визначте, у які поля до­цільно вводити дані за допомогою розкривних списків. Створіть два таких списки.

Домашнє завдання

Дайте письмово відповідь на питання

Нижче описано фрагменти предметних областей. Яким із них відповідають бази даних, де мають використовуватися списки? Для введення яких саме даних їх потрібно застосовувати?

а)   Зберігаються відомості про погодні явища і дні, коли вони спостерігалися.

б)  Є дані про бібліотечні фонди. Для кожної книжки відома її назва, шифр, кімната та шафа, де вона зберігається.

в)   У базі даних міститься інформація про людей. Потрібно зберігати відомості про те, хто є чиїми батьками.

г)           Є відомості про лексичний склад певної мови. Щодо кож­ного слова потрібно зберігати відомості про те, до якої час­тини мови воно належить, які має суфікси, префікси, гра­матичні форми тощо.




Немає коментарів:

Дописати коментар