понеділок, 15 березня 2021 р.

9 клас Урок 51

 
Тема уроку. Практична робота 9. Складання і виконання алгоритму пошуку значень у таблиці в навчальному середовищі програмування.


У документах Microsoft Excel, які складаються з великої кількості полів, часто потрібно знайти певні дані, найменування рядки, і т.д. Дуже незручно, коли доводиться переглядати величезну кількість рядків, щоб знайти потрібне слово або вираз. Заощадити час і нерви допоможе вбудований пошук Microsoft Excel. Давайте розберемося, як він працює, і як ним користуватися.

Пошукова функція в Excel

Пошукова функція в програмі Microsoft Excel пропонує можливість знайти потрібні текстові або числові значення через вікно «Знайти і замінити». Крім того, в програмі є можливість розширеного пошуку даних.

Спосіб 1: простий пошук

Простий пошук даних в програмі Excel дозволяє знайти всі осередки, в яких міститься введений в пошукове вікно набір символів (літери, цифри, слова, і т.д.) без урахування регістру.

  1. 1.Перебуваючи у вкладці «Головна», натискаємо на кнопку «Знайти і виділити», яка розташована на стрічці в блоці інструментів «Редагування». У меню вибираємо пункт «Знайти ...». Замість цих дій можна просто набрати на клавіатурі комбінацію клавіш Ctrl + F.


  1. 2.Після того, як ви перейшли за відповідними пунктами на стрічці, або натиснули комбінацію «Гарячих клавіш» , Відкриється вікно «Знайти і замінити» у вкладці «Знайти». Вона нам і потрібна. В поле «Знайти» вводимо слово, символи, або вирази, за якими збираємося проводити пошук. Тиснемо на кнопку «Знайти далі», або на кнопку «Знайти все».



3. При натисканні на кнопку «Знайти далі» ми подорожуємо до першої ж осередку, де містяться введені групи символів. Сама осередок стає активною.

Пошук і видача результатів проводиться за рядком. Спочатку обробляються всі осередки першого рядка. Якщо дані відповідають умові знайдені не були, програма починає шукати у другому рядку, і так далі, поки не знайде задовільний результат.

Пошукові символи не обов'язково повинні бути самостійними елементами. Так, якщо в якості запиту буде задано вираз «прав», то у видачі будуть представлені всі осередки, які містять даний послідовний набір символів навіть всередині слова. Наприклад, релевантним запитом в цьому випадку буде вважатися слово «Направо». Якщо ви задасте в пошуковику цифру «1», то у відповідь потраплять осередки, які містять, наприклад, число «516».

Для того, щоб перейти до наступного результату, знову натисніть кнопку «Знайти далі».


  1. Так можна продовжувати до тих, пір, поки відображення результатів не почнеться по новому колу.

  2. У разі, якщо при запуску пошукової процедури ви натиснете на кнопку «Знайти всі», все результати видачі будуть представлені у вигляді списку в нижній частині пошукового вікна. У цьому списку знаходяться інформація про вміст комірок з даними, що задовольняють запиту пошуку, вказано їхню адресу розташування, а також лист і книга, до яких вони належать. Для того, щоб перейти до будь-якого з результатів видачі, досить просто клікнути по ньому лівою кнопкою миші. Після цього курсор перейде на ту осередок Excel, по запису якої користувач зробив клацання.

  3. Спосіб 2: пошук за вказаним інтервалом осередків

    1. Якщо у вас досить масштабна таблиця, то в такому випадку не завжди зручно проводити пошук по всьому листу, адже в пошуковій видачі може виявитися величезна кількість результатів, які в конкретному випадку не потрібні. Існує спосіб обмежити пошукове простір тільки певним діапазоном осередків.

    1. Виділяємо область осередків, в якій хочемо зробити пошук.



  4. 2.Набираємо на клавіатурі комбінацію клавіш Ctrl + F, після чого запуститися знайоме нам вже вікно «Знайти і замінити». Подальші дії точно такі ж, що і при попередньому способі. Єдина відмінність полягатиме в тому, що пошук виконується тільки в зазначеному інтервалі осередків.

    1. Завдання до уроку
    1. 1. Законспектуйте матеріал уроку
    1. 2. Створіть таблицю за зразком та виконайте пошук, використовуючи описаний вище 1 способ пошуку.

    2. Опрацюйте 2-й урок за навчаючою програмою за посиланням 
    3.  https://drive.google.com/drive/folders/14H5Ys2MEOfT5ATcc0qQ6G5YEN0DhkV_g?usp=sharing


    4. Домашнє завдання
    5. 1. Опрацювати матеріал уроку
    6. 2. Виконати вправи, використовуючи 2 спосіб здійснення пошуку
    ДОДАТКОВО Перейдіть за посиланням   https://uk.soringpcrepair.com/how-to-search-in-excel/

Немає коментарів:

Дописати коментар