понеділок, 6 квітня 2020 р.

10 клас Урок 55


Тема. Основні захисні механізми які реалізуються в рамках різних заходів. Ідентифікація та аутендифікація користувачів


На уроці Ви ознайомитися з методами, що забезпечують санкціонованим особам доступ до об'єктів АС - авторизацією, ідентифікацією, аутендифікацією, їх різновидами.

Перевірка домашнього завдання. Актуалізація опорних знань
  Словник інформаційної безпеки (учні зачитують знайдені відповіді):
· ФРІКЕР – людина, що займається зламом телефонних, мереж мобільних операторів з метом здійснення  безкоштовних дзвінків, поповнення особистого мобільного рахунку.·   КАРДЕР - Люди, які крадуть гроші з банківських карт,
· ІНСАЙДЕР (insider) – особа, яка має доступ до конфіденційної інформації та може використати її у власних цілях з метою збагачення, одержання неконкурентних переваг, привілеїв тощо.
·   СПАМЕР – людина, що розсилає спам,
· 
СКРИПТ-КІДДІ – скриптові дітки, або кулхакери (експериментатори)



Ми вже знаємо, що засоби і методи захисту інформації зазвичай ділять на дві великі групи: організаційні та технічні. Під організаційними маються на увазі законодавчі, адміністративні та фізичні, а під технічними - апаратні, програмні і криптографічні заходи, спрямовані на забезпечення захисту об'єктів, людей та інформації.
Сьогодні ми ознайомитися з методами, що забезпечують санкціонованим особам доступ до об'єктів АС, дізнаємося, що таке ідентифікація, аутентифікація, авторизація і в чому різниця між цими поняттями.

Пегегляньте презентацію:





Немає коментарів:

Дописати коментар